تمام روزها به صورت 24 ساعته

طلاق توافقی نوعی از جدایی زوجین است که با خواست و اراده طرفین (زوج و زوجه) و انجام توافقات مالی و غیر مالی بین آنها انجام می‌شود. و شرایط جدایی طبق تایید و طوافق دو طرف مشخص شده و به دادگاه اعلامی می‌شود. درواقع طلاق توافقی ساده‌ترین و بی دردسرترین نوع طلاق است. اما باید در نظر داشت که درخواست طلاق توافقی و انجام آن، مراحل قانونی خاص خود را دارد که با طی کردن این مراحل و ارائه مدارک مورد نیاز به دادگاه، این پروسه طی شده و در نهایت صیغه طلاق جاری می‌شود. بنابراین در ادامه مطلب به بررسی کلی شرایط و قوانین طلاق توافقی می‌پردازیم تا با چگونگی این معقوله بیشتر آشنا شویم.

شرایط طلاق توافقی

در چه شرایطی امکان طلاق توافقی وجود دارد؟ برای روشن‌تر شدن مطلب به توضیح برخی شرایط مورد نیاز و رعایت آنها در طلاق توافقی می‌پردازیم:

  • رضایت هر دو طرف: برای طلاق توافقی، هر دو طرف باید به طلاق رضایت دهند. اگر یکی از طرفین رضایت ندهد، طلاق توافقی امکان پذیر نیست.
  • توافق بر سر مسائل مالی و حقوقی: زوجین باید در مورد تقسیم دارایی‌ها، نفقه، حضانت فرزندان و سایر مسائل مرتبط با طلاق توافق کنند.
  • مشاوره: در برخی از موارد، ممکن است نیاز باشد زوجین قبل از طلاق توافقی به مشاوره بروند.

چنانچه شرایط کلی نام برده شده فراهم باشد، زوجین می‌توانند از طریق تنظیم دادخواست و ارائه آن به دادگاه خانواده، درخواست طلاق خود را مطرح نمایند.

تنظیم دادخواست می‌تواند توسط خود زوجین و یا توسط وکیل آنها صورت پذیرد. وکلای فوق تخصصی و پایه یک دادگستری "وکیل اول" شما را در تنظیم یک دادخواست حرفه‌ای و اصولی یاری می‌دهند. برای کمک گرفتن از وکلای ما می‌توانید از طریق تماس با وکیل اول و دریافت مشاوره رایگان 24 ساعته، با وکلای متخصص در دعاوی خانواده مشاوره کرده و پس از دریافت راهنمایی‌های مورد نظر، جهت تنظیم دادخواست خود درخواست دهید.

مراحل طلاق توافقی

  • مذاکرات اولیه: در این مرحله زوجین باید در مورد تمایل به طلاق توافق کنند. این مرحله می‌تواند شامل مشاوره با یک وکیل یا مشاور خانواده باشد.
  • توافق نامه: پس از توافق بر روی طلاق، زوجین باید یک توافق‌نامه طلاق تهیه کنند که شامل جزئیات مربوط به تقسیم دارایی‌ها، حضانت فرزندان، نفقه و سایر مسائل مرتبط با طلاق است.
  • دادگاه: پس از تهیه توافق‌نامه، زوجین باید درخواست طلاق را به دادگاه ارائه دهند. سپس دادگاه توافق‌نامه را بررسی می‌کند و اگر تمام شرایط قانونی رعایت شده باشد، حکم طلاق را صادر می‌کند.
  • پس از طلاق: پس از صدور حکم طلاق، زوجین باید توافق نامه را اجرا کنند. این می‌تواند شامل تقسیم دارایی‌ها، اجرای حضانت فرزندان و پرداخت نفقه باشد.

 نکات مهم طلاق توافقی

در طلاق توافقی باید تکلیف چند موضوع روشن شود و طرفین به آن پایبند باشند تا در آینده مشکلی برای آنها ایجاد نشود. قطعا دادگاه رسیدگی کننده نیز از زوجین در مورد مسائل مهمی که پس از جدایی تفکیک خواهد شد از طرفین سوال می‌کند و وظایف و تعهدات هر یک از زوجین پس از جدایی مشخص می‌گردد. نکات مهمی که در طلاق توافقی باید مد‌نظر قرار بگیرد شامل موارد زیر است:

مسائل مالی و حقوقی در طلاق توافقی

مهمترین موضوع در طلاق توافقی، مسئله امور مالی می‌باشد. موارد مهم مالی که در طلاق توافقی باید در نظر گرفته شود و تکلیف هر یک از آنها توسط زوجین و نزد دادگاه نیز مشخص شود شامل موارد زیر است:

  • مهریه: مهریه به هرگونه مال منقول یا غیرمنقول گفته می‌شود که در زمان عقد نکاح از سوی زوج، جهت پرداخت به زوجه پذیرفته می‌شود که همسر مرد به همسر زن در زمان ازدواج یا طلاق می‌پردازد. در طلاق توافقی، زوجین باید در مورد مقدار و زمان پرداخت مهریه توافق کنند.
  • اجرت المثل: اجرت المثل نیز مانند مهریه حقی قانونی است که در زندگی زناشویی به زن تعلق می‌گیرد و هنگام طلاق باید نحوه محسابه و پرداخت آن به زوجه مشخص شود.
  • نفقه: نفقه شامل هزینه‌های زندگی روزمره همسر و فرزندان است. در طلاق توافقی، زوجین باید در مورد مقدار و زمان پرداخت نفقه توافق کنند.
  • جهیزیه: جهیزیه شامل وسایل و لوازمی است که همسر زن در زمان ازدواج به خانه همسر مرد می‌آورد. در طلاق توافقی، زوجین باید در مورد تقسیم جهیزیه و یا بازگرداندن آن به همسر زن توافق کنند.

 حضانت فرزندان در طلاق توافقی

حضانت فرزند یا فرزندان بخش مهم یک طلاق است. چراکه زوجین باید در مورد نحوه نگهداری و محل زندگی فرزندان مشترک خود به توافق برسند و مشخص شود که فرزندان با پدر و یا با مادر زندگی خواهند کرد و طرف دیگر (پدر یا مادر) در صورتی که نگهداری یا همان حضانت فرزندان را به عهده نداشته باشد چطور و چگونه و در چه زمانهایی می‌تواند فرزندان خود را ملاقات کند. ضمنا باید پرداخت هزینه‌های زندگی فرزندان نیز مشخص شود. و به طور کلی وظایف والدین هر یک به صورت جداگانه در مورد فرزندان مشخص و برنامه‌ریزی شود. اما آنچه مسلم است فرزندان به واسطه طلاق نمی‌توانند همزمان با پدر و مادر زندگی کنند و باید یکی از والدین وظیفه نگهداری یا همان حضانت فرزندان را به عهده بگیرد.

نحوه درخواست برای طلاق توافقی و روند قانونی آن

برای انجام طلاق توافقی، زوجین باید مدراک و درخواست خود را طی مراحلی به دادگاه خانواده ارائه دهند و پس از طی کردن مراحل قانونی، حکم طلاق توسط قاضی صادر خواهد شد. به طور اجمالی مراحل قانونی طلاق توافقی از زمان ارئه درخواست تا صدور حکم به شرح زیر است:

  • مراجعه به مراکز مشاوره خانواده و دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق که پس از مشاوره‌های انجام شده، توسط این مرکز صادر می‌گردد.
  • ثبت دادخواست طلاق توافقی در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی توسط زوجین یا وکیل آنها.
  • تعیین نوبت جلسه رسیدگی توسط دادگاه
  • حضور زوجین در جلسه رسیدگی دادگاه و یا حضور وکیل آنها (بدون حضور زوجین)
  • ارائه مدارک مورد نیاز شامل مدارک شناسایی و سند ازدواج و توافقنامه زوجین و همچنین گواهی عدم انصراف از طلاق که توسط مرکز مشاوره صادر گردیده، به دادگاه رسیدگی کننده.
  • دریافت رای قاضی یا همان گواهی عدم امکان سازش از دادگاه خانواده.
  • مراجعه به دفترخانه ثبت طلاق و اجرای صیغه طلاق.

 نکته: قبل از اجرای صیغه طلاق باید عدم باردار بودن زوجه توسط انجام آزمایش و یا اقرار خود زوجه اثبات شود.

طلاق توافقی بدون حضور زوجین

در اقدام به طلاق توافقی، زوجین می‌توانند با مراجعه به وکیل و دادن وکالت به ایشان، خودشان در مراحل طلاق حضور پیدا نکنند و وکیل آنها از مرحله اول که تنظیم دادخواست طلاق است تا صدور رای، مراحل را پیگیری نماید و زوجین تنها برای اجرای صیغه طلاق در دفتر ثبت طلاق حاضر شوند. حتی وکیل می‌تواند به جای زوجین در جلسات مشاوره نیز حضور یابد.به طور کلی استفاده از وکیل در طلاق توافقی می‌تواند روند اجرای طلاق را سریع‌تر کند و از آنجایی که وکیل به امور و اصطلاحات قانونی تسلط کامل دارد، می‌تواند این پروسه را به نحو صحیح و بهتری هدایت کرده و در وقت و هزینه موکلین صرفه جویی شود.

در پایان یادآور می‌شود که در "دپارتمان فوق تخصصی وکیل اول" امکان مشاوره زوجین با وکیل پایه یک دادگستری در خصوص دعاوی خانواده و طلاق، چه به صورت توافقی و چه غیر توافقی فراهم است. و شما می‌توانید پس از انجام مشاوره اولیه و انتخاب وکیل مورد نظر، با دادن وکالت و مدارک لازم به ایشان، انجام مراحل طلاق توافقی را به وکیل بسپارید. جهت ارتباط با وکیل و یا تنظیم وقت مشاوره از طریق مشاوره تلفنی رایگان 24 ساعته، با وکلای فوق تخصصی ما گفتگو کنید.

برچسب‌ها: