نوعی از دعاوی است که در آن یک فرد یا گروهی از افراد، ادعا میکنند که جرمی توسط فرد دیگری انجام شده است و خواستار مجازات او هستند. این جرم ممکن است شامل تجاوز به حقوق شخصی یا عمومی باشد
برخی رفتارهای اجتماعی اشخاص در سطح جامعه، فرای اینکه می تواند موجب خسارت و تعدی به حقوق سایرین تلقی شود یا خیر، توسط حکومت جرم محسوب میشود.
جرم، رفتاری است که قانونگذار آن را مجرمانه اعلام کرده و مجازات خاصی برای انجام آن در نظر گرفته است. برای مثال، اگر فردی مال دیگری را تلف کند، توسط دادستان به اتهام جرم تخریب، تحت تعقیب قرار خواهد گرفت و توسط دادگاه کیفری به مجازات جرم تخریب محکوم میشود. همچنین اگر شخصی به بدن و جسم دیگری آسیب بزند، به دیه محکوم می شود زیرا مرتکب جرم ضرب و جرح گردیده است. در واقع برخی رفتارها آنچنان نظم عمومی و اخلاق حسنه جامعه را بر هم میزنند که بزه یا جرم نامیده میشوند و حکومت خارج از اینکه بزه دیده از مجرم شکایت کند و خسارت خود را مطالبه کند یا نه، مجرم را تحت پیگرد و مجازات قرار خواهد داد تا در آینده جرم کاهش یابد و مجرمین به حقوق سایر افراد جامعه تجاوز نکنند.
این نوع شکایات و دعاوی، اصطلاحا دعاوی کیفری نامیده میشوند. شاکی اصولا شخص بزه دیده یا مدعی العموم یا همان دادستان است که نماینده جامعهای است که قانون مجازات را تصویب نموده و مشتکی عنه یعنی کسی که از او شکایت شده است و برگهای که نحوه شکایت در آن ثبت میشود، شکوائیه نام دارد.
در دعاوی حقوقی، طرفین را خواهان و خوانده و در دعاوی کیفری طرفین را شاکی و مشتکی عنه مینامند.
در دعاوی حقوقی، مورد ادعا بر روی فرم مخصوصی به نام دادخواست ثبت میشود و در دعاوی کیفری شرح شکایت بر شکوائیه ثبت میگردد.
اکنون در شرایط یک دعوی قرار دارید؟
چنانچه در شرایط یک دعوی قرار دارید، بهتر است در اولین قدم مشاوره با وکیل فوق تخصصی در همان حوزه را در برنامه خود قرار دهید و در ادامه با سپردن پرونده خود به یک وکیل پایه یک دادگستری، از حقوق خود دفاع نمایید.
دعاوی کیفری در قانون به چند دسته تقسیم میشوند. این دستهبندی بر اساس نوع جرم و آسیب رسیده به جامعه یا فرد است که عبارتند از:
- جرایم علیه اشخاص: این جرایم شامل حملات فیزیکی یا روانی به فرد دیگری میشود، مانند ضرب و شتم، توهین، تهدید و قتل.
- جرایم علیه دولت: این جرایم شامل اقداماتی است که به طور مستقیم به دولت آسیب میزند، مانند خرابکاری عمومی، فساد سیاسی و جاسوسی.
- جرایم علیه اموال: این جرایم شامل هرگونه تجاوز به حقوق مالکیت فرد یا سازمان است، مانند سرقت، کلاهبرداری و خرابکاری.
- جرایم علیه جامعه: این جرایم شامل اقداماتی است که به طور کلی به جامعه آسیب میزند، مانند ترویج مواد مخدر، قاچاق و جرائم سایبری.
در این چهار شاخه، دعاوی کیفری دارای عناوینی هستند که قانون گذار در قانون قید و نامگذاری و تعیین مجازات نموده است که برخی از این عناوین به شرح زیر میباشند:
- خیانت در امانت
- کلاهبرداری
- سرقت
- قتل
- ترک نفقه
- اقدام علیه امنیت ملی
- محاربه
- اختلاس
یکی از حقوق مهم موکل این است که مطمئن شود وکیل، توانایی دفاع از او را دارد و میتواند دفاع از جان، مال و آبرویش را به او بسپارد. ما در وکیل اول بنا را بر رعایت بی کم و کاست حقوق موکل گذاشتهایم و نهایت تلاشمان را برای عمل به تعهدات خود به کار میبندیم.
از کجا شروع کنیم؟
کارشناسان ما در هر ساعت از شبانه روز به صورت رایگان آماده پاسخگویی و راهنمایی هستند و شما را تا رسیدن به هدف نهایی همراهی خواهند کرد، برای شروع میتوانید با وکیل اول تماس حاصل نماﻳﻴد.
تماس 24 ساعته با وکیلموارد بسیاری در انتخاب یک وکیل حرفهای و با تجربه، تاثیرگذار هستند، ما در وکیل اول تلاش نمودهایم تا با اشاره به موارد پر اهمیت و شرح چگونگی ارائه خدمات، شما را برای رسیدن به نتیجه و کاهش دغدغهها یاری نماییم.
برای آشنایی بیشتر با "وکیل اول"، پیشنهاد میکنیم به صفحه درباره ما مراجعه نمایید و همچنین بخش سوالات متداول را مطالعه کنید. سپس با حضور در جلسه مشاوره، میتوانید از انتخاب خود اطمینان حاصل نمایید. همچنین میتوانید بدون اتلاف وقت در هر ساعت از شبانه روز با وکلای فوق تخصصی ما تماس بگیرید تا اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهند.